Start › Foren › Sveti Pavle Forum › Опростување
- Dieses Thema ist leer.
-
AutorBeiträge
-
Jovan
GastМили мои браќа и сестри во и надвор од Македонија би ве замолил да се приклучите Активно да соработуваме на оваа Тема преку овои Форум,слободно да пишувате ваши животни искуства како сте допридонеле за помирување на некои ваш сакан член од вашето семејство или фамилија,се разбира или било кои ваш подалек роднина.
Многу е значајно да соработуваме на оваа Тема ние од Св.Петка нашата МПЦ О.А. во Düsseldorf сo сите Парохии / Црковни Општини,бидејќи и во 21 век не научивме од нашите Духовни Водичи што е Опростување !
Еве јас како верен Слуга на Бога Јован Коцев 13.08.1964 Господово Лето роден во Скопје ви стојам на располагање за разменување на искуства преку овои Форум за да се поучуваме едни со други како се опростува некому кои ни нанел помали или поголеми штети Причинско последувателни. За да не страдаме повеќе како Народ Божествен сега имаме прилика како никогаш порано со вакви соработки преку Дигитализацијава која ни олеснува да се искажуваме од се срце што мислиме ,не само на оваа Тема Опростување него и на други Теми кои не засегаат поради Глобалните Промени.
Еве јас да започнам прв да ви дадам пример во кои смер да ги насочите вашите мисли кога се работи да простите некому.
Моите први мисли што ме опсегаа како да им простам на моите две сетри ми дојдоа на Полигонот во АСУЦ набљудувајќи ги колите како им се гасат на тие што полагаа за возачка дозвола.
Си замислував дека тежината на колата на угорница и удолница кога не е во движење има ражлика при ново покренување,не е лесно да се придвижи пак нагоре беж рачната кочница да се спушти кога ламелата ја превзема улогата преку кумплугот пуштајќи го да ја подвижи колата.
Проучувајќи го Словото Божјо како дете детски размислував ,на Полигонот во АСУЦ / СКОПЈЕ ми дојде мисла истородна од Божја промисла за Тежината на Колата во Споредба со онаа мене што ме оптоваруваше као да им простам на моијте две сетри кои све повекје и повекје ми грешеа.Секои нов ден на паузите од ЕМУЦ каде што бев запишан прва година средно школо посматрајќји како им гаси моторот на полагачите на Полигонот во АСУЦ разбрав што значи да го погодат правиот момент на спуштање рачна кочницаи И превземање контрола ВРЗ БОЗИЛОТО да се подвижи ,со синхронизација на мислите човекови во конекција со Божјите промисли на многумина лесно им одеше без оптеретување на исти мисли во ѓаволски круг вртејќи се.Тогаш ја разбрав Причината која полагачите ги наведуваше да не го изнајдат правиот момент кога ламелата ја подвижува колата и не им се враќја наѕад од ридтчето каде што подигнале рачна за во лер моторот да работи пред да убацат во прва брзина со стиснат кумплуг.
Сите кои паѓаа на полагањето си изнаоѓаа разни разни причини зашто колата им се врачќаше назад или им гасеше,всушност ги слушав како се исповедуваат на тие од Авто Школолите / Инструктори нивни за Полаганје на возачка дозвола.
Им биле виновни сестрите кои за имотно правно судски постапки ги оставиле да не спијат,други се правдаа за свекор или свекрва не им поделила имот правилно и тн.,секои со скоро исти тежини обременет моментот го пропуштаа да се ослободат од својот терет ,плус теретот на возилото не го земаат во предвид ако згрешат предвреме да ја спуштат рачната кочница пред ламелата да зафати преку кумплугот кога се става во прва брзина и со осет / чуство полека трба да се тргне .
Како зреев Духовно така и све повеќе учев од тие мои другари кои губеа години,пагјаа на испитите. За жал едната моја сестра изгуби две години во средно образование ,една во ГУЦ и една во Средно Хемиско ,другата само една година во Средно Хемиско.
Тешко ми беше да им простувам што таков лесен живот си избраа на туѓ терт да си живеат луксузен жибот без обзир на морално традиционално семејно фамилијарни односи.Светиод Дух ми го Одзеде целиот тои Терет кога научив да Простувам.
За да заборавам на мојата штета индиректно што ми ја нанесоа сите кои си губеа Шкплски години многу ми беш лесно се додека не станав прв Делегат во Газибаба на првите Парламентарни Избори за Самостална Р.МК. по Референдумот за одцепуванје од СФРЈ .
Но во конфликтот 2001 ја свстив мојата несериозност што многу попуштав на моијте две сестри и ги РАЗГАЛИВ!
Постојано ги слушав постарите од мене ,ми велеа ти си помал попушти !Попуштањето стана навистина попусто ,почнаа помалите мои братучеди да си менуваат идентитет на државно македонско народна штета,и све поради модерно ЕУ Граѓјанско Демократско Опшество.
Пак и пак простувам секому овие последни три децении,но научив да си живеам со голата моја вистина .при тоа немам веќје мои приватен сопствен живот и ги разголувам штетниците кои ги уживаат сите граѓански права а не знаат да простат на нас совесните окупирани граѓјани од мнозинска маса луѓе што гласа за свои привилегии од Светските Глобалисти заведувќји ја младинаата во све поголеми заблуди.
Нивно мото да се биде секогаш со првите по секоја цена запазувајќји ги Еевропско Унитарни Вредности.
Но за жал на вистината најчесто нивните грешки ниту ги признаваат ниту знаат да простат ако некои наивно заведен во заблуда си ставил под Хипотека кров над главата.
Менаџерите кога грешат им е опростено,значи се заштитени од трулиот Систем за лесно богатење.
Основ за простување е покајание преку воочување на грешките сопствени.Нека биде све по Божјата воља,длабоко сум уверен дека Божја воља е да ми биде мои нов Духовник Трајче Свештено Лице кое знае и умее да ме храни Духовно исто и бас за да немаат повекје глад вашите синови и ќјерки.
Амин -
AutorBeiträge