Start › Foren › Sveti Pavle Forum › Одлуки
- Dieses Thema ist leer.
-
AutorBeiträge
-
Jovan
GastКакви одлуки сме донесувале во МИНАТОТО ние Парохијалците.
Потрбно е да се знае во нашите Црковни Општини за колективно наше се Македонско добро според Божјата воља за во иднина да се преиспитува секоја индивидуална одлука со нашиот Духовник.Еве да почнам јас да ви ги презентирам моијте одлуки како Слуга на Бога , јас Јован Коцев на 13. 08.1964 Господово Лето роден во Скопје со моја полна свест и разум со цело мое битие / човек со наследен грев од Адам и Ева одлучив после моето завршено Средно Образование да Студирам во П.А.Кл.О.Ск.за Наставник по ОТП.
По успешното мое заврсуванје на П.А се запишав продолжно да студирам за П.Т.О., но донесов одлука да заминам во Пелопонез Грција !986 до 1989/90.Кога се вратив од Грција одлучив да ги подржам првите Парламентарно Демократски Избори.
Како Делегат од ВМРО по Формиранјето на Нашата Политицка Партија бев пратенво во Општина Газибаба да го следам Гласањето .
Имаше нерегуларности при броењето на гласачките ливчиња ,одкако ги открив одлучив да не ги признам додека не се пребројат поново сите гласачки ливчиња кои нерегуларно беа намерно вметнати со наратив на СДС За да имаат повекје гласови .Поради прљавата политика прво од страната на СДС и протерувањјето на мојот школски другар Рахич Есад од Штабот нивни со одлука на Бранко Ц.и стана независен Пратеник како и Тодор Петров ,покасно и Љ.Г.Премиерот наш од ВМРО ДПМНЕ беше во Бардовци,затоа си донесов одлука да не се бавам Активно како Политичар за да не ме стават на листата од ВМРО ДПМНЕ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ да добијам Советницко место од Општина Газибаба.
Најважната Одлука ми беше да го следам патот Христов и стариот Јани /прекар го потопив во Треска за Слава Божја и Траен Светски Мир се Определив да работам како Слуга на Бога.На 04.11.1993 Одлучив да стапам во брак со Јутта-Катерина Wilhelm -Коцева со која сум се уште во брак додека смрта не не одели.
Одлучив да им помогнам на Ромите од Шутка кои сакаа Христа Бога да го запознаат преку Евангелската Црква на ул.Рузвелтова и со Северџан Узеир ја формиравме првата Евангелско Ромска Црква помогната од Амбасадата Америчка со Доѕвола од Евангелската Црква на ул.Рузвелтова.
1996 Одлучив да земам три месеци неплатен одмор од МСУ – Скопје каде што бев запослен со стален договор,целта моја тогаш ми бесе да бидам во Дојчланд кај мојата сопруга што се одлуци да се оперира /Гиноколоски зафат,на жалост наша неуспешен за да моќе по природен пат Бог да ни подари пококление -жито.
Во истата таа година Таткоми бог да го прости почина,одлучив да останам со мојата сопруга да им помогнам на Германците во Дојчланд бидејќји воочив си живеат дупли живот лажно Христијански .
Тажно беше за мене поради тоа што нивниот народ Геремански 1848 им го претопиле поради ОТО втори од Бизмарк кои од 1815 до 1833 ја Формирал Грција како Вештачка Античка Божја творевина без свои Народ Божји како од Александар трети Македонски кои го увеличил и нашиот Божји Македонски народ почнал да го обезличува како прв и последен Грчки Цар.Одлучив да се молам за О.Антониј кога му служесе на Св.Никола во Мајнц пред да се Освети неговиот Свет Дом од темел иѕграден преку Црковната Општина за нашата МПЦ СВ НИКОЛА .
Со Владиката Пимен одлучив по Осветуванјето Свестеникот одМПЦ СВ Никола да ми биде мои Духовник.
2018/19 решив да бидам во Кампусот карши Собранието На Р МК КАКО СЛУГА НА БОГА ДА ЈА БРАНАМ И ЧУВАМ МОЈА МОЈА МИЛА МАЈКА МАКЕДОНИЈА /ТАТКОВИНА Р МК
2020 одлучив да го прифатам предлогот да бидам Потпреседател на Манастирот СВ Павле во Трија по предлог од присутните на 02 Август од сите наши Ц.О.во Дојчланд кои ги поканивме во присуство и на записничар од Македонската Амбасадата во Бон .
Одлучив за време на пандемијата к-19 да го стопирам Проектот за Доградба на Манастирот во Трија со уредно Потпишан Протокпол од страна на К.П Свештеникот од насата МПЦ СВ НИКОЛА ВО МАЈНЦ и ВЛ,Пимен .
Овоа Господово Лето за Воспение на мила наша дева Марија Богородица Одлучив како Слуга на Бога да служам на Св Петка во Düsseldorf добивајќји Благослов од мојот нов Духовник Свештеното лице за Ц.О.на Св Петка МПЦ ОА.
И вие мои мили браќја и сестри повелете на оваа моја интернет страница преку овои Форум да дадете допридонес за Анализа кои наши одлуки довеле до Причинско Последователни Штети во нашите Лични Односи кон Бога.
-
AutorBeiträge